luni, 22 martie 2010

Primul prim-viceprim-preşedinte! Atât!


Partidul lui Traian Băsescu se rebrănduieşte! Renunţă la cratima care lega liberalismul migrator de democraţia portocalie. Dar, în schimb, păstrează trandafirul! Asta da, schimbare! De fond.

V-amintiţi de Elena Ceauşescu? Savanta de renume mondial, academiciana, tovarăşa de viaţă a dictaorului Nicolae Ceauşescu? De prin 1979, Sinistra compostată la Târgovişe în decembrie 1989 de mână cu  dictatorul a ocupat unele dintre cele mai înalte demnităţi în statul român. Între acestea şi pe cea de prim-viceprim-ministru.

Prim-viceprim? Adică un fel de vice-prim, dar primul între vici. Primul între adjuncţi. Primul înlocuitor, până la înlocuitori. Unul singur, primul, între vicepreşedinţi!

În 2010, PD-L se rebrănduieşte. Renunţă la cratimă şi păstrează trandafirul, dar mai înfiinţează şi nişte noi funcţii de conducere. Între acestea, patru funcţii de prim-vicepreşedinte. Pe lângă alte 15 funcţii de vicepreşedinte, dar nu asta este aşa de interesant!
Uluitoare este logica după care a fost creată multiplu poziţia de prim-vicepreşedinte. În mod normal, doar unul singur poate fi prim-vicepreşedinte, adică primul între vicepreşedinţi. Dacă este prim, este singur, nu pot fi patru-primi! Nu pot sta patru pe poziţia de prim, cum nu pot sta patru pe-un scaun!

O departajare între aceşti patru primi-viceprimi trebuie să se facă, totuşi! Elena Udrea, pentru că despre ea vorbim, va fi primul prim-viceprim-preşedinte al PDL fără liniuţă!

Traian Băsescu nu l-a depăşit pe Nicolae Ceauşescu numai ca număr de membri în organul central al partidului său de mic dictator!  Traian Băsescu l-a depăşit pe Nicolae Ceauşescu inventând funcţia de prim viceprim-preşedinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!