luni, 16 ianuarie 2012

Unde-i Băselu’ de-altădat’…?

Ieşiţi în stradă pentru a-şi demonstra solidaritatea cu doctorul Raed Arafat, românii au avut dintr-o dată şi deloc pe neaşteptate dimensiunea aversiunii împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a actualei guvernări. De la „Arafat, român bărbat!”, demonstranţii au trecut la „Jos Băsescu!”.

Suntem deja în a treia zi de protest şi o întrebare se ridică: unde este preşedintele Traian Băsescu? Unde este „atoateştiutorul”, „atoatefăcătorul” şi „atoatehăhăitorul” preşedinte jucător? Unde-i Băselu’ de-altădat’…? Unde se ascunde? E lesne de înţeles că a plecat din Bucureşti de îndată ce a înţeles că are de-a face cu prima mare demonstraţie îndreptată împotriva sa. Nu împotriva guvernului, nu împotriva lui Emil Boc, nu împotriva PDL, nu împotriva altcuiva; pentru că nu există guvern, nu există Emil Boc şi nu există PDL. Există doar o grupare portocalie care trebuia să poarte un nume şi atunci i s-a spus după caz guvern, Boc, PDL. Toate acestea nu există însă în realitate. Există doar Traian Băsescu - identificat acum cu personajul împotriva căruia se îndreaptă acum adversitatea românilor. Ceea ce spun sondajele a coborât deja în stradă: „Jos Băsescu!”.

Este lesne de înţeles că propaganda portocalie va încerca să spună că „golanii” şi „anarhiştii” sunt cei care au demonstrat împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi că poporul încă-l vrea pe preşedintele jucător. Asta ar mai fi mers însă în prima seară de proteste. Dar aseară s-a văzut destul de clar cum stau lucrurile. Cei care au devastat centrul Capitalei nu sunt deloc totuna cu protestatarii care strigă „Jos Băsescu!” şi o lume întreagă a văzut asta. Jandarmii i-au alergat pe incendiatorii devastatori ai Bucureştiului, în timp ce protestatarii împotriva preşedintelui Traian Băsescu au rămas liniştiţi pe trotuare, în Piaţa Universităţii, scandându-şi lozincile.

Dacă atât de vorbăreţul preşedinte Traian Băsescu ar fi ieşit public în prima seară şi ar fi spus că derbedeii sunt cei care protestează împotriva domniei-sale, poate că ar mai fi putut fi crezut de către cineva. Acum însă, când s-a făcut disocierea clară între protestatarii paşnici şi scandalagii, preşedintele Traian Băsescu nu mai poate şi cred că nici nu va mai încerca să iasă în public şi să arate cu degetul către scandalagii! Şi asta dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că dacă preşedintele Traian Băsescu va arăta cu degetul către incendiatorii centrului Capitalei, aşa cum ar fi normal, abia atunci le va da legitimitate şi-i va disocia şi domnia-sa, oficial, de golani, pe cei care strigă pe bună dreptate „Jos Băsescu”!

Este knockout Traian Băsescu? Poate că nu. Dar cu siguranţă este la pământ.

Urmează runda a treia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!