marți, 24 ianuarie 2012

Băsescu, preşedintele nejucător şi baia de huiduială!

A jurat pe Constituţie că va fi arbitru şi a intrat în teren declarând că va fi un „preşedinte jucător”. A jucat, de jucat, pentru echipa PDL, această „portocală balcanică” a democraţiei originale dâmboviţene. A driblat, a fentat, a faultat şi a marcat pentru PDL din postura de arbitru-jucător, fără să-i pese de tribune şi de murmurul lor.

De mai bine de o săptămână şi jumătate, însă, preşedintele-jucător stă pe tuşă. Mai bine zis, de 11 zile Traian Băsescu a pierdut iniţiativa pe agenda publică. Demosntraţiile stradale, mai mult sau mai puţin firave, îndreptate împotriva sa, l-au redus la tăcere pe preşedintele-jucător şi mult vorbitor despre-ntoarcere la popor.

Se împlineşte astăzi un an de la marea baie de huiduială pe care şi-a luat-o la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii. Ce va face preşedintele-jucător? Va îndrăzni să meargă în mijlocul mulţimii? Se va întoarce la popor? Mi-e greu să cred că va risca. Pentru că ar putea să i se arate în direct şi la o oră de maximă audienţă cartonaşul roşu care-l va trimite definitiv în afara terenului de joc.

Vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!