luni, 9 mai 2011

Vremea curvelor politice

Aţi observat o chestie? Când spunem "curvă", numim prin asta o femeie desfrânată. O prostituată. O târfă.
La genul masculin, substantivul acesta sună - "curvar". Desfrânat? Prostituat? Hmmm..! Târf...?! Haida de...!

Bărbaţii - nu-i aşa? - nu pot fi decât cel mult desfrânaţi, când sunt curvari, masculinul de la curvă. Bărbaţii nu pot fi prostituaţi sau târfi, nu-i aşa?

Prin curvă mai numim însă şi oamenii josnici, scursorile, lepădăturile. Valabil la masculin şi feminin. Scursorile, lepădăturile, nimicniciile feminine sau masculine poartă acelaşi nume: curve. În politică sunt curve politice. Insul acesta, Octavian Bot, este o curvă. O curvă politică! Un josnic, o scursoare, o lepădătură!

Nu, nu traseismul politic face din Octavian Bot o curvă politică. Nu plimbarea după ciolan  face din Octavian Bot o curvă politică. Nu urmărirea printre partide a interesului propriu, face din Octavian Bot o curvă politică. Nu!

Ceea ce face din deputatul Octavian Bot o curvă politică este faptul că poate să spună aceste cuvinte: "Cred că PDL e un partid de papagali, fără să-i jignesc, înțeleg că cei din PDL trebuie să repete mot-a-mot ce spun Băsescu sau Emil Boc. Fiind un om de dreapta, nu am putut să mă aliniez acestor principii, să mă raportez la căpitanul Traian Băsescu, și cei care nu-l adulează e Băsescu, sunt ca un corp străin în PDL, asta am simțit eu, că sunt un corp străin în PDL și am revenit în PNL cu bucurie și încredere pentru că am colaborat multă vreme împreună". 
Şi, mai mult decât faptul că poate spune aceste cuvinte, faptul că a descoperit acest adevăr acum, când şandramaua portocalie cu care Traian Băsescu a pus România pe chituci, se scufundă! Iar el, deputatul Octavian Bot, are nevoie de un partid care să-l facă iar deputat. Şi să-i rezolve interesele proprii. Să-i dea putere. Şi afaceri. Şi influenţă. Şi altele...

Up date
Caut pe net - și nu găsesc - momentul în care Crin Antonescu a făcut anunțul recuperării lui Octavian Bot.
Mă gândesc la aceștia doi, la Crin Antonescu și la Octavian Bot. Amândoi sunt parlamentari. Crin Antonescu este și preșdinte de partid, creditat în sondajele de opinie cu cele mai multe șanse la alegerile prezidențiale din 2014...
Nu pot să înțeleg de ce un preșdinte de partid, un personaj politic cu șanse reale la președinția României, Crin Antonescu, s-a coborât la nivelul lui Octavian Bot!
L-aș fi înțeles pe Crin Antonescu dacă ar fi ieșit astăzi să ne spună că, în urma unor negocieri purtate de el, mai mulți parlamentari au părăsit barca puterii și au trecut în opoziție. Mai mulți! Suficient de mulți încât să poată alcătui o majoritate care să scoată de la guvernare clica portocalie nășită și girată de Traian Băsescu!
Președintele unui partid rămâne președintele unui partid! Președintele unui partid nu anunță niciodată el personal recuperarea unei scursori...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!