vineri, 17 septembrie 2010

Băselu cică un inculpat nu se confruntă c-un şef de stat! Da' el nu se uită în oglindă?

Nu vreau să reiau aici temele acelea prăfuite legate de justiţia de tarabă din România; de justiţia scoasă la tarabă chiar de către cei puşi acolo ca s-o aplice; de justiţia vândută la kilogram, hăcuită, batjocorită, terfelită etc.

Nu vreau nici să mă refer la Doru Iosif Serban care a fost condamnat la un an cu executare în puşcărie după ce afurat 10 litri de apă plată, în timp ce marii infractori ocupă poziţii de demnitari în România.

Vreau doar să vă întreb dacă aţi observat şi voi că România este dominată de inculpaţi! Adică de cetăţeni trimişi în judecată şi încă necondamnaţi! Cu aceştia, cu inculpaţii care domină şi conduc într-un fel sau altul România, se face justiţie televizată!
Bunăoară Cornel Serban, fostul sef DGIPI şi Petru Pitcovici şef pe la DGA au fost reţinuţi şi după aceea eliberaţi, iar acum sunt în continuare inculpaţi în dosare de corupţie.
La fel şi Puiu Popoviciu. A fost legat, eliberat şi rămâne inculpat. Se ocupă de afaceri.
La fel şi Gigi Becali a fost şi rămâne inculpat. Acum este europarlamentar.
La fel şi Dan Diaconescu. Arestat, inculpat, eliberat. Judecat în stare de libertate şi îşi face partid.
La fel şi Sorin Ovidiu Vântu. Arestat, inculpat şi eliberat. Nu m-ar mira să se apuce de politică.
Şi câţi alţii nu vor mai fi fiind, încă neştiuţi!

România, ţara inculpaţilor. Dominată de inculpaţi, condusă de inculpaţi.
Poate tocmai de aceea, preşedintele Traian Băsescu, inculpat pentru furtul flotei comerciale a României, a făcut această declaraţie năucitoare: "Un inculpat nu poate fi confruntat cu un sef de stat". Poate că domnia-sa nu se confruntă niciodată cu el însuşi, dar asta este o altă poveste!

Dincolo de toate acestea, rămâne o imagine clară: România, ţara condusă de inculpaţi...

Un comentariu:

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!