marți, 2 martie 2010

De ce este Micul Titulescu  omul lui Traian Băsescu!
# Mirceo, spune unde ai pus banii partidului!

Cel Mai Micul Titulescu, căruia prietenii îi spun şi  Victor Ponta, are o preocupare, zilele astea! Vrea să bage o firmă privată de audit şi să verifice conturile PSD pe ultimii cinci ani! Ponta susţine că a găsit o mare vraişte în vistieria PSD care a acumulat numai datorii în ultima vreme şi din care, susţine el, lipsesc vreo câteva milioane de euro!

În replică cu Victor Ponta, Mircea Geoană spune că or fi ceva datorii, dar mici-mici de tot şi că Ponta n-are de ce să se teamă, pentru că se va descurca cu banii partidului la fel cum s-a descurcat şi el în aceşti ani de tristă opoziţie (uitând că a halit şi ceva pâine la putere cu PD-L, timp de vreo 10 luni de zile!)

E ciudat faptul că Ponta strigă în gura mare că lipsesc bani din vistieria partidului arătând cu degetul spre Geoană pe care numai că nu-l acuză explicit că a dosit banii PSD-ului! Oare de ce face asta?
O explicaţie ar putea fi că doreşte să pună presiune pe Geoană! În ultima vreme, fostul preşedinte al PSD spune că nu va părăsi funcţia de preşedinte al Senatului, aşa cum ar vrea unii!
Unii, cine adică?

PSD mai are în Senat 43 de mandate, iar PNL mai are 23 de mandate, în total 66 de senatori. De partea cealaltă, PD-L are 51 de mandate, independeţii sunt 10, de la UDMR sunt 9 senatori, în total 70 de voturi. Pentru a-l schimba pe preşedintele Senatului, este necesar ori ca PSD să-i retragă sprijinul (şi pentru asta ar fi necesar un argument forte), ori ca Geoană să-şi dea demisia forţat! Forţat de ce?
Un mic şantaj cu o firmă privată de audit care să verifice conturile PSD din care se pare că lipsesc niscai milioane de euro, ar fi tocmai nimerit! Şi la fel de nimerită ar fi această acţiune şi ca argument forte pentru retragerea sprijinului politic, dacă Geoană nu cedează la şantaj!

Poate vă întrebaţi de ce a devenit atât de importantă  această poziţie de preşedinte al Senatului! Pentru că acesta este al doilea om în stat şi înlocuitor temporar la Cotroceni, până la noi alegeri, dacă Zeus pleacă la cele veşnice! Iar PD-L n-ar vrea ca la Cotroceni să se afle Mircea Geoană, chiar şi pentru un timp, dacă Băselu dă colţul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!