vineri, 22 ianuarie 2010

De ce tuflim temeiurile
sau
Prostituţia intelectuală sub poetul Mircea Cărtărescu!



Mi se pare de-a dreptul dezgustătoare obstinaţia cu care unii intelectuali continuă să-i dea limbi pe ceafă lui Traian Băsescu şi alor lui. Îl includ în această categorie, cu regret, pe Mircea Cărtărescu. Într-un editorial publicat astăzi în Evenimentul zilei, scriitorul şi profesorul univeritar Mircea Cărtărescu face o seamă de consideraţiuni care mai de care mai veninoase la adresa lui Mircea Geoană, învins în finala partidei de vot în 13 secunde de către inculpatul din Dosarul Flota, Traian Băsescu.

Dar nu paradigmele corozive ale lui Cărtărescu la adresa lui Geoană deranjează. Nu! În fond, fiecare cu opinia lui, în cea ce-i priveşte pe politicieni.
Cu adevărat dezgustătoare, dar nu neapărat suprinzătoare, este observaţia pe care intelectualul Mircea Cărtărescu o face la adresa colegilor de partid ai lui Mircea Geoană. ""Geoană nu mi s-a părut niciodată un ticălos sau un mizerabil autentic, asemenea colegilor lui de partid", spune literatul Mircea Cărtărescu, fără să lase loc de echivoc sau de partajare în ceea ce-i priveşte pe colegii de partid ai lui Geoană.
Dintr-o dată, toţii colegii din PSD ai lui Mircea Geoană mi-au apărut în descrierea profesorului universitar Mircea Cărtărescu drept nişte ticăloşi şi nişte mizarabili. Spre deosebire de toţi aceştia, Mircea Geoană este - spune Cărtărescu - ticălos şi mizerabil doar cu scopul de a se menţine, cu orice preţ, la putere.

Nu-mi pasă de Mircea Geoană! În opinia mea rămâne un prostănac care a pierdut - mai mult sau mai puţin sub influenţa flăcării violet - alegerile prezidenţiale deja câştigate. Nu-mi pasă nici de PSD luat în ansamblul său, mai ales acum când mintea cea de pe urmă a românului descoperă că ceea ce devine pe zi ce trece PD-L nu este decât o proiecţie peste timp a ceea ce a fost cândva, foarte nociv pentru România, PSD!

Îmi pasă însă când un intelectual cum este Mircea Cărtărescu etichetează în public drept ticăloşi şi mizerabili, fără niciun argument şi fără a lăsa loc de partajare sau diferenţiere întrucâtva, pe toţi colegii de partid ai lui Mircea Geoană.
În fond, ce ne spune aici dl Mircea Cărtărescu? Ne spune că toţi pesediştii sunt ticăloşi şi mizerabili, pentru că i s-au opus şi i se opun lui Traian Băsescu. Ne spune că toţi pesedişii sunt ticăloşi şi mizerabili pentru că nu vor să-l aplaude pe Titanul din Murfatlar. Ne spune că toţi pesediştii sunt ticăloşi şi mizerabili nu pentru că sunt pesedişti, ci pentru că nu sunt pedelişti!

De-aceea spun că nimic nu pare mai dezgustător decât prostituţia intelectuală, iar Mircea Cărtărescu pare a se scufunda din ce în ce mai rău în această zloată care, pentru moment, are culoarea portocalie!

8 comentarii:

  1. Nici dacă voia nu putea să fie atât de explicit :))
    Omul îi urăşte, pe bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Elena Rogoz - Nici eu nu-i iubesc, dar parcă m-aş feri să generalizez într-un aşa grad. În plus, cred că Mircea Cărtărescu pierde din vedere un lucru evident: ăştia pe care-i iubeşte el acum, pedeliştii, sunt exact ce erau acum câţiva ani ăştia pe care-i urăşte el acum, adică pesediştii! Din acest motiv eu cred că el îi urăşte şi după grosimea plicului pe care-l primeşte ca simbrie pentru "ura" asta. De aceea îl suspectaz de prostituţie intelectuală.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ un pic... din cate stiu, traiesc in judetul CL, unde industria duduie, agricultura e model de urmat ptr agricultorii europeni.. Si asta datorita maretelor realizari ale PSD (14 ani) si PNL (6 ani). Multumesc PSD! Multumesc PNL! Multumesc Taracila, Filipescu & Co. Multumesc celor ce au facut din CL un asa maret judet! Plecaciuni...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ anonim 16:30 - Păi, aista-i treaba, nu vezi?! Noi românii ştim să fim cârcotaşi. Nimic nu ne place, nimic nu-i bun. Dar când vine vorba să punem ceva în loc, lăsăm mereu pe alţii s-o facă, pentru ca să avem ce înjura după aia. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. @un pic... :)) credeam ca ultimii ani petrecuti in afara mass-media iti amortisera simtul umorului :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nasule... I-am facut plangere penala la parchet! Il ard ca flacara olimpica de la Vancouver> sau Sochi, care vrea el.
    P.S. e cu cap' bre:)

    RăspundețiȘtergere

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!