luni, 7 mai 2012

Ungureni din toate zările, uniţi-vă!

Până ieri credeam că orice culme a ridicolului în discursul politic fusese atinsă. Până ieri credeam că Adrian Severin nu poate fi depăşit în ridicol când spunea că în molecula de apă sunt doi atomi de hidrogen şi doar unul de oxigen, şi asta numai şi numai din vina opoziţiei.

Ieri însă l-am ascultat pe Mihai Răzvan Ungureanu cuvântând cu prilejul lansării candidaţilor PDL pentru alegerile locale. L-am ascultat pe MRU, ocazie cu care am constatat că orice culme a ridicolului în discursul politic poate fi depăşită. Ca fost cuvântător al lui Nicolae Ceauşescu, Mihai Răzvan Ungureanu s-a autodepăşit. A dus, ca să zic aşa, pe noi şi noi culmi ridicolul în discursul politic.

Tehnocratul de acum vreo două luni, independentul politic de acum vreo lună, liberalul închipuit care se cerea zilele trecute la şedinţele conducerii PNL, rugându-se de Crin Antonescu să-l invite şi pe el pe la partid, ei bine, Mihai Răzvan Ungureanu s-a dus să cuvânte în faţa PDL-iştilor. Şi nu orice, ci nişte vorbe care l-ar fi făcut invidios pe orice practicant al limbii de lemn ceauşiste. Discurs mai deslânat şi mai găunos decât al său, n-am mai întâlnit de multă vreme. Dar asta nu e tot. Ca să arate că poate atinge culmea penibilului şi a ridicolului, MRU a încheiat apoteotic: fiţi ungurenii mei!

Drept să spun, am privit şi feţele unora dintre „ungurenii” lui MRU. Feţele liderilor PDL. A lui Vasile Blaga, a lui Radu Berceanu, a lui Gheorghe Flutur, a lui Ioan Oltean, Adrian Videanu, Mihai Stănişoară, Stelian Fuia, Elena Udrea, Sever Voinescu-Cotoi, Theodor Paleologu etc. Toţi aveau feţe cam lungi. Feţe de ungureni.

În sfârşit, pentru că suntem la capitolul ridicol, să nu-l uităm pe Traian Băsescu. Îmbrăcat în cămaşa cu care era îmbrăcat când a tâlhărit-o de telefonul mobil pe Adreea Pană, preşedintele României s-a dus la cumpărături. Acolo s-a întâlnit - absolut întâmplător - cu nişte ziarişti care au înregistrat "declaraţia de la market". Declaraţie prin care Traian Băsescu se desparte de PDL. Nimic ridicol în asta, mai ales că era de aşteptat. Ceea ce este ridicol în ce face zilele astea Traian Băsescu este faptul că îşi dă vânt cu salariile bugetarilor. Deşi nu l-a invitat nimeni la discuţii şi nu cred că mai contează părerea lui, preşedintele-jucător care a dat cu România de gard spune că e de acord cu reîntregirea salariilor bugetarilor, după ce le-a tăiat abuziv şi le-a menţinut tăiate şi mai abuziv, timp de doi ani de zile. Preocupat să preia iniţiativa pe agenda publică a zilei, zice şi el ceva. Cu sub 10% credibilitate în rândul poporului, Băsescu îşi închipuie că încă mai are ceva de spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!