marți, 12 iunie 2012

Traian de Murfatlar de întoarce! Prima dată împotriva PDL!

Cu voce gâtuită de nervi, Traian Băsescu a anunțat în seara zlei de 12 iunie că se întoarce în viața publică! Sincer să fiu, n-am știut că un președinte - sau un ”șef de stat” după cum îi place să se intituleze, urmând modelul antonescian al anilor '40, Traian Băsescu - se poate retrage. Nu m-am gândit, pur și simplu, că un președinte în funcție, jucător sau doar arbitru, se poate retrage din viața publică precum un star de cimema, ori o vedetă de muzică pop sau ca un sportiv ieșit la pensie.

Apoi mi-am amintit de ce-a dispărut Traian Băsescu subit din viața publică. A fost nevoit să se ascundă în perioada protestelor din Piața Universității, proteste care au cuprins mai apoi toată țara și care au durat zeci de zile. Președintele jucător Traian Băsescu a fost nevoit să se retragă și să stea ascuns pentru că lumea striga fără încetare de zeci de zile ”Jos Băsescu!”. Traian Băsescu a dispărut înainte de Ziua Națională a României și a stat ascuns, pentru că fusese huiduit în public nu cu mult timp în urmă. La fel a stat ascuns Traian Băsescu și de Ziua Unirii, tot de frica huiduielilor pe care i le adreseasa poporul care altădată îl iubea. Și de atunci a rămas tot ascuns.
Presupun că la fel de ascuns ar fi rămas președintele jucător Traian Băsescu dacă nu se întâmpla un lucru. Un lucru enervant pentru el. Nu scorul dezastruos al PDL la alegerile locale; și nici disputa legată de plecarea la Bruxelles. Acesta de pe urmă a fost doar prilejul de care s-a legat președintele retras, pentru a ieși și a-și vărsa năduful! Altceva l-a iritat la culme! Îndepărtarea Elenei Udrea de la cârma filialei București a PDL a însemnat pentru Traian Băsescu prima înfrângere în plan personal; instinctual, simte că vor urma și altele. Asta nu-i place, pentru că nu e obișnuit să piardă. În context, Traian Băsescu se va război în curând cu toată lumea, începând cu o parte din ai săi. Dezastrul în care a picat PDL se va tansforma în praf și pulbere în curând.

Reîntoarcerea lui Traian Băsescu are însă și ceva pozitiv. Va revigora lupta politică în România. USL, câștigătoare a alegerilor locale, nu se va culca pe laurii obținuți. Va reidentifica adversarul și se va îndrepta nemilos împotriva sa. Va fi o luptă cu multe victime și de-o parte și de cealaltă, dar va ține USL unit. După alegerile locale, m-am gândit că 60% obținut de USL e puțin și că nu va putea fi depășit la alegerile generale. În noile condiții, într-un război deschis cu Traian Băsescu, USL va înscrie la generale un scor cave va depăși cu mult 70%. Va urma suspendarea și, evident, demiterea.





Un comentariu:

  1. Bastanule, astea chiar trebuie publicate TOATE! De ce nu ai mai continuat? Te-au blocat atatea cifre sau atatea ... cate se pot face in tara aceasta? Asteptam continuarea si pe acestea le punem sub paza dreptului de autor.

    RăspundețiȘtergere

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!