vineri, 28 mai 2010

Articolul 53 din Constituţie - 
penultimul act al lui Traian Băsescu!


Ca să-şi prezerve partea aceea din bugetul României unde sunt mufate direct la ţeava cu bani publici firmele sale şi ale liderilor PDL, Preşedintele Traian Băsescu a decis să taie salariile bugetarilor, pensiile de orice fel, indemnizaţiile pentru mame, biletele de transport auto şi feroviar pentru pensionari etc.
În schimb, ca o măsură care să asigure venituri bugetare, Guvernul Boc condus de Traian Băsescu anunţă că va lupta împotriva contrabandei cu usturoi chinezesc de la graniţa cu Republica Moldova!

De cealaltă parte a baricadei, sindicaliştii anunţă grevă generală, iar opoziţia parlamentară pregăteşte o moţiune de cenzură. Guvernul Boc condus de Traian Băsescu va avea de înfruntat începând de luni o săptămână de foc. Trompetele obişnuite ale PDL au intrat în acţiune explicând maneliştilor care i-au votat că de vină pentru situaţia în care se află România sunt, bineînţeles, PSD şi PNL, care au şi fost acuzate pe loc de trădare naţională. Şi cu asta ajungem la esenţă!

Trădare naţională, deci? Este pusă în pericol securitatea naţională? Trebuie ca statul să intervină pentru apărarea securităţii naţionale? Statul băsist este în peciol?

Numai atât i-a trebuit preşedintelui pentru a invoca art. 53 din Constituţia României. Traian Băsescu vrea să restrângă drepturile şi libertăţile fundamentale, printre care dreptul la grevă, dreptul la manifestaţii, dreptul la liberă exprimare etc. Va face asta pentru a se lupta în numele poporului manelist cu mogulii cei răi, cu oligarhii, cu ziariştii, cu legionarii, cu pesediştii, cu liberalii, cu duşmanii poporului care nu văd că trăiesc bine, pentru că se uită prea des la Antene în loc să urmărească emisiunile lui Radu Morar sau ale lui Dan Diaconescu!

Sincer să fiu, cred că invocarea, mai exact uzul de acest articol 53 din Constituţia României este penultimul act al lui Traian Băsescu. Pentru că ultimul îl va face când se va îmbarca în elicopter cu direcţia Târgovişte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!